petek, 11. avgust 2017

Kdo sploh potrebuje 10 življenjskih zavarovanj?

Človek ima eno življenje, a povprečno več življenjskih zavarovanj.
Zakaj?
Kot finančni svetovalec sem v svoji 10. letni karieri ugotovil, da ljudi bolj kot ustrezna zavarovalna vsota zanima število zavarovanj. Tudi 10 življenjskih zavarovanj pri eni stranki sem že videl.
Vendar to ni najboljša odločitev!
Pomembno je vedeti, da število zavarovanj NI ENAKO zavarovalnim vsotam življenskih zavarovanj, zato so lahko družinev primeru smrti nosilcev zavarovanj ogrožene in podzavarovane.
Kaj je pomembno?
Pomembno je, da zavarovanje prilagojeno vašemu življenjskemu standardu, Vašemu neto dohodku, starosti družinskih članov-otrok ter povečano za znesek morebitnega kredita, ki ga odplačujete.
Enostaven primer: V kolikor imate 2x višji dohodek od partnerja, bi potemtakem morali imeti tudi 2x višjo zavarovalno vsoto za primer smrti.
Kako se izogniti večjemu številu zavarovanj?
Izračun potrebne zavarovalne vsote, ki Vam ga lahko naredi finančni svetovalec, Vam bo pomagal, da sklenete 1 življenjsko zavarovanje, ki bo pokrivalo celotno zavarovalno vsoto, ki jo potrebujete.
Kaj boste s tem dosegli?
Prihranili boste na stotine evrov brez plačevanja nepotrebnih zavarovalnih stroškov in najpomembneje... Vaša družina in Vi boste ustrezno zaščiteni v primeru nepredvidljivih situacij.
Ste kdaj preverili koliko življenjskih zavarovanj imate Vi in kakšna je višina zavarovalnih vsot na policah?

Lep pozdrav

Peter Herman

Ni komentarjev:

Objavite komentar